X – Sirius Request

10 jaar Sirius
De bezetting is nogal veranderd sinds de start in 2009, maar de gedachte achter Sirius is nog precies dezelfde als toen we begonnen. Een persoonlijke
benadering van de muziek, zo veel mogelijk afwisseling in een concert en een hoog niveau. En dit wordt een lustrumconcert!

Sirius Request
Voor het lustrumprogramma hanteerden we het principe Sirius Request. Elk van de acht leden van Sirius heeft twee stukken op het programma gezet: een ‘gouwe ouwe’ uit de afgelopen 10 jaar en een stuk van de muzikale bucket list. Het resultaat is een potpourri van persoonlijke voorkeuren – een typisch Sirius-concert, dus, waarin alle mogelijke muziekstijlen vrolijk over elkaar heen buitelen!

Zondag 17 november 2019 – 15:00 uur
Kerkje van Zuurdijk – €10 incl. consumptie; kinderen gratis
Zaterdag 23 november 2019 – 20:15 uur
Lutherse Kerk Groningen – Vrijwillige bijdrage

Sirius zingt: We Are (Bob Chilcott)

Sirius zingt… De eerste uit een reeks voorproefjes van ons jubileumprogramma, een klein stukje uit "We Are" van Bob Chilcott. De opname is gemaakt door Rein de Vries in de Pelstergasthuiskerk, vlak voor de zomervakantie.

Geplaatst door Vocaal ensemble Sirius op Zondag 8 september 2019


Sirius zingt… Le Corbeau et le renard

Sirius zingt… deel 2! Opnieuw een voorproefje van ons jubileumprogramma. Dit keer een fragment uit "Le Corbeau et le Renard" van Charles Gounod. Een fabel waarin de raaf zich in de luren laat leggen door de vos door complimentjes over zijn verenpak en zijn zangkunst… Wil je weten hoe het afloopt? Kom luisteren op 17 november in de Kerk Zuurdijk of op 23 november in de Lutherse kerk Groningen.

Geplaatst door Vocaal ensemble Sirius op Donderdag 26 september 2019


Sirius zingt…. Into something good / Happy together

Sirius zingt… deel 3! Stonden vorige week onze heren nog centraal, deze week staan de schijnwerpers volledig op onze dames. Marleen, Marieke, Mirjam en Marije zingen "Into someting good / Happy Together" in een arrangement van Aaron Dale.

Geplaatst door Vocaal ensemble Sirius op Vrijdag 4 oktober 2019